Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Οι λόγοι που δεν προχώρησε η συνεργασία των ομάδων του Θέρμου

Όπως σας ενημερώσαμε χθες το βράδυ οι συζητήσεις ανάμεσα στο Νέο Θέρμιο Απόλλωνα και την Αναγέννηση Θέρμου για συνεργασία δεν προχώρησαν και οι δύο ομάδες ξεκινούν ήδη το σχεδιασμό τους ενόψει της επόμενης χρονιάς στην Α΄ ΕΠΣΝΑ. Το olatagoal.gr επικοινώνησε με παράγοντες των δύο ομάδων, πήρε τις απόψεις και των δύο πλευρών, ενώ σας μεταφέρει και τον απόηχο της αποτυχημένης τελικά προσπάθειας για συνεργασία.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τις τελευταίες μέρες είχε εγκαταλειφθεί η όποια συζήτηση για συγχώνευση. Αυτό γιατί το σενάριο υπήρχε αν τελικά συναινούσε και ο Κεραυνός Μυρτιάς και η συγχώνευση είχε και τις τρεις ομάδες. Με δύο ομάδες το βασικό σενάριο ήταν της συνεργασίας των δύο πλευρών σε κάποια επίπεδα αρχικά. Και αυτό όμως συνάντησε δυσκολίες και δεν προχώρησε.

Από το στρατόπεδο του Νέου Θέρμιου Απόλλωνα βγαίνει πως οι δυσκολίες ξεκίνησαν από τη στιγμή που η Μυρτιά έμεινε εκτός και δεν υπήρχε η δυνατότητα μιας ομάδας στο Δήμο Θέρμου. Η συνεργασία από κει και πέρα έφερνε μια ισχυρή ομάδα και μια ομάδα με παιδιά από την περιοχή στο σχεδιασμό, γεγονός όμως που οι άνθρωποι του Απόλλωνα θεωρούσαν πως δε θα έδινε την ευκαιρία στη δεύτερη ομάδα να είναι ανταγωνιστική και ενδεχομένως θα αποθάρρυνε κάποια παιδιά. Το παιδικό τμήμα ούτως η άλλως παρέμενε στην ομάδα του Απόλλωνα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα οριστεί η Γενική Συνέλευση για το νέο Δ.Σ. Ενδεχομένως το ερχόμενο Σάββατο που η ομάδα έχει εκδήλωση θα γίνουν γνωστές και άλλες λεπτομέρειες, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις προέρχονται από την πλευρά της Αναγέννησης με τους ανθρώπους της ομάδας να ξεκαθαρίζουν πως ήταν υπέρ είτε της συγχώνευσης είτε της συνεργασίας. Στο Συμβούλιο που έγινε η ομάδα έβαζε και το όνομα της νέας ομάδας σε περίπτωση συγχώνευσης, έδινε στον Απόλλωνα τις ακαδημίες και επεσήμανε πως θα συνέβαλε στο οικονομικό σκέλος στη νέα ισχυρή ομάδα στην περίπτωση συνεργασίας. Τέλος από το περιβάλλον της ομάδας βγαίνει πως ουσιαστικά καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις έπαιξε η αρνητική στάση του προέδρου του Απόλλων Δημήτριου Κόκκοτου, με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου να μην εναντιώνονται στη συνεργασία. 

Όπως και να έχει πλέον η Α.Ε. Θέρμου δε δημιουργήθηκε το φετινό καλοκαίρι και οι πρώτες αντιδράσεις ήδη υπάρχουν. Στο Θέρμο ήδη ο κόσμος αναρωτιέται γιατί δεν προχώρησε η συνεργασία, που θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερη βοήθεια από τον επιχειρηματικό κόσμο και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των ομάδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου