Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Σπύρος Αβραμίδης: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου"

Πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή να υπογράψει στην Αναγέννηση Θέρμου το καλοκαίρι εμφανίστηκε ο Σπύρος Αβραμίδης. Ο νεαρός τερματοφύλακας μίλησε στο olatagoal.gr για την απόφασή του να αγωνιστεί στην Αναγέννηση, για την άνοδο της ομάδας στη Β΄ Κατηγορία, το κλίμα που υπάρχει και την αναγνώριση της δίκαιης ανόδου και από τους αντιπάλους. Ο Αβραμίδης ξεκαθάρισε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει στην επόμενη χρονιά, όμως τόνισε πως η Αναγέννηση έχει το υλικό για να βρεθεί ψηλά και την επόμενη χρονιά. Τέλος μίλησε για την εικόνα που έχει τόσο για την κατηγορία, όσο και συνολικά για το τοπικό ποδόσφαιρο, ενώ είπε πως όσο θα βρίσκεται για σπουδές στο Αγρίνιο θα αγωνίζεται και θα προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σπύρος Αβραμίδης:

Πως αποφάσισες το καλοκαίρι να δεχτείς την πρόταση της Αναγέννησης;
Ήταν εντελώς αναπάντεχη η πρόταση. Υπήρχαν μερικές προτάσεις και από άλλες ομάδες, όχι πολλές, καθώς δε με γνώριζαν γιατί είμαι φοιτητής εδώ. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Αλέκο Σιαδήμα που πρέπει να πω ότι δεν τον γνώριζα. Ήρθε με βρήκε στη σχολή μου, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε. Έτσι έκλεισα στην Αναγέννηση.

Γνώριζες τίποτα για την ομάδα;
Δε γνώριζα απολύτως τίποτα. Απλά ρώτησα και μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Αλέκο το Σιαδήμα και για τις προσθήκες της ομάδας που θα κυνηγούσε την άνοδο. Μου άρεσε η ιδέα του πρωταθλητισμού, αλλά δεν ήξερα τίποτα για την οργάνωση της ομάδας.

Η άνοδος 3 αγωνιστικές πριν το τέλος "δικαιώνει" την επιλογή σου;
Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επιλογή μου. Αυτό τα λέει όλα.

Η προσωπική σου απόδοση;
Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην προετοιμασία και στα φιλικά. Έγινα καλύτερος σε αυτά. Τις πρώτες δύο αγωνιστικές για προσωπικούς λόγους απουσίαζα στην Αθήνα. Πιστεύω όμως στη συνέχεια πως είχα καλές αποδόσεις, παρότι δεν υπήρχαν πολλές φάσεις μπροστά στην εστία μας. Τώρα στη Β΄ Κατηγορία θα δουλέψω περισσότερο για να γίνω καλύτερος. Είμαι ακόμα μικρός και νομίζω έχω περιθώρια εξέλιξης. Πάντα υπάρχει το καλύτερο και πιστεύω στη Β΄ θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και θα δείξω τον καλύτερό μου εαυτό.

Είναι στα αρνητικά για τη θέση του τερματοφύλακα το ότι η ομάδα του δε δέχεται πολλές επιθέσεις;
Φυσικά είναι μείον. Όταν παίζεις μπάλα και ουσιαστικά είσαι θεατής είναι αρνητικό. Και λέω ότι δεν έδειξα τον πραγματικό μου εαυτό σε πολλά παιχνίδια. Δε φάνηκα.

Η Αναγέννηση έχει την καλύτερη άμυνα του Ομίλου. Που οφείλεται αυτό;
Οφείλεται στο ότι η ομάδα είχε δύο πολύ έμπειρα στόπερ τους Ξανθόπουλο και Μπριάνη που βοηθούσαν σημαντικά και τους υπόλοιπους παίκτες. Βοηθούσαν με την εμπειρία τους, κατεύθυναν σωστά την άμυνα, συμβούλευαν. Πέρα από εμένα που έπρεπε να κατευθύνω την άμυνα οι δύο αυτοί παίκτες βοήθησαν πολύ. Αυτός ήταν ο λόγος που δε δεχτήκαμε πολλά γκολ και έχουμε την καλύτερη άμυνα.

Ο Μάκης Κωνσταντινόπουλος της Ακαδημίας Μεσολογγίου ζήτησε να μιλήσει μετά το μεταξύ σας παιχνίδι και είπε για μια δικαιότατη άνοδο της Αναγέννησης. Σας αρέσει που έρχεται η αναγνώριση και από τους αντιπάλους;
Σε ποιον δεν αρέσει να το ακούει αυτό από έναν παίκτη αντίπαλης ομάδας; Ικανοποιεί και εμένα και την ομάδα η παραδοχή αυτή. Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι πηγαίναμε για πρωταθλητισμό και θέλαμε μόνο νίκες. Και όταν χάσαμε βαθμούς στη Ναύπακτο στενοχωρηθήκαμε και πεισμώσαμε. Ήταν δίκαιη η άνοδος και μας αρέσει που το ακούμε και από αντιπάλους.

Ο κόσμος στάθηκε δίπλα στην ομάδα;
Πιστεύω πως ο κόσμος στάθηκε αρκετά στην ομάδα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια που έκανε ο Αλέκος Σιαδήμας. Προώθησε πολύ την ομάδα και τη βοήθησε κλείνοντας από το καλοκαίρι δυνατά φιλικά που μαζεύτηκε κόσμος και στη συνέχεια παρά την τιμωρία ο κόσμος μας στήριξε.

Οι προσωπικοί σου στόχοι την επόμενη χρονιά συμβαδίζουν με την ομάδα;
Για να είμαστε ειλικρινείς δεν το γνωρίζω αυτό. Αν συμφωνήσουμε με την ομάδα θα συνεχίσω. Αλλά τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο.

Και οι στόχοι σου γενικά;
Ο αρχικός μου στόχος επειδή είμαι φοιτητής είναι να τελειώσω τις σπουδές μου, να πάρω το πτυχίο μου και να μπορέσω να ακολουθήσω κάποιο επάγγελμα πάνω στο αντικείμενό μου. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο θέλω να αγωνίζομαι και μέχρι να ολοκληρώσω τις σπουδές θα παίζω.

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα;
Το κλίμα στην ομάδα ήταν υπέροχο. Υπήρχε χαβαλές μεταξύ μας, σοβαρότητα στις προπονήσεις και πολλή δουλειά. Είμαστε σαν οικογένεια, γνωριστήκαμε με τα παιδιά και σε αυτό βοήθησε πολύ η διοίκηση. Μας έκανε τραπέζια, γίναμε φίλοι, βγαίνουμε μαζί. Είναι πλεονέκτημα αυτό, γιατί όταν έρχεσαι κοντά με κάποιον λειτουργείς και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Το υλικό που υπάρχει μπορεί να οδηγήσει την ομάδα και στη Β΄ Κατηγορία;
Πρέπει να πω κάτι. Όταν λέμε υλικό θα μιλήσω και για τους παίκτες, το έμψυχο υλικό, αλλά και για όσα υπάρχουν στην ομάδα συνολικά. Αν είμαστε όλοι οι παίκτες την επόμενη χρονιά και με κάποιες προσθήκες, μπορούμε να πάρουμε μια πολύ καλή θέση στη Β΄ Κατηγορία. Να είμαστε μέσα στην πεντάδα. Στο υλικό που υπάρχει γενικά η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη για τα δεδομένα του Νομού. Υπάρχουν γραφεία, blog και είναι λίγες οι ομάδες που προσφέρουν τόσα πολλά στους παίκτες τους.

Ποιοι θεωρείς πως είναι οι παίκτες που είναι πολύ καλοί στην ομάδα;
Έχουμε παίκτες όλων των ηλικιών. Θέλω να μιλήσω για τους πιο έμπειρους. Που έχουν αποδείξει και με το παρελθόν που έχουν ότι είναι παίκτες αξίας. Ο Αλμπέρτος Μήτσου, ο Γιώργος Μπριάνης, ο Λευτέρης Ξανθόπουλος, ο Χρηστάκης και ο Καλαντζής είναι οι καλύτεροι παίκτες. Μεγάλοι, πολύ έμπειροι, έχουν παίξει σε πολύ καλές ομάδες και κάνουν τη διαφορά. Είναι μεγάλη η συνεισφορά τους στα πολλά θετικά αποτελέσματα. Και νιώθω τυχερός που παίζω μαζί τους.

Από τους νεαρούς παίκτες που δε γνωρίζαμε ποιος μπορούμε να πούμε πως μας εξέπληξε φέτος;
Αυτός που πιστεύω θα ξεχωρίσει είναι ο Στέφανος (Παπαθανάσης) που αγωνίζεται στο κέντρο. Είναι ένας παίκτης που ακούει ότι του λες, είναι σοβαρός στον αγωνιστικό χώρο, διορθώνει τα λάθη του, σε κάθε παιχνίδι γίνεται καλύτερος και έχει πολύ όρεξη. Αν ασχοληθεί γιατί πηγαίνει ακόμα σχολείο, θα γίνει πολύ καλός.

Τι περιμένουμε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς;
Είδαμε και την Κυριακή τους πανηγυρισμούς έχοντας ακόμα τρία παιχνίδια για το τέλος του πρωταθλήματος. Αν νικήσουμε και την Ακαδημία Ναυπάκτου και πάρουμε το πρωτάθλημα αήττητοι θα είναι περισσότεροι οι πανηγυρισμοί. Στόχος φυσικά θα είναι η νίκη στον αγώνα. Μετά τον αγώνα γνωρίζεις κι εσύ τι θα ακολουθήσει.

Με την Ακαδημία Μεσολογγίου η νίκη φέρνει την άνοδο και οι αντιδράσεις είναι αυθόρμητες, σε αντίθεση με το παιχνίδι με την Ακαδημία Ναυπάκτου όπου όλα θα είναι προγραμματισμένα. Ποιο από τα δύο θεωρείς καλύτερο;
Φυσικά και στη ζωή γενικά τα καλύτερα πράγματα είναι τα αυθόρμητα. Το οργανωμένο είναι πιο στημένο. Θα ήταν καλό το αυθόρμητο να γίνονταν την τελευταία αγωνιστική. Θα γινόταν χαμός, αλλά και πάλι θα είναι πολύ καλά τα πράγματα.

Το πρωτάθλημα τελειώνει 5 Φλεβάρη και υπάρχει μεγάλη αποχή στη συνέχεια. Πόσο αρνητικό είναι το γεγονός αυτό;
Πιστεύω ότι θα γίνει κάποιο φιλικό αλλά η μεγάλη αποχή μέχρι τη νέα σεζόν είναι ένα αρνητικό γεγονός. Προσωπικά δε θα παρατήσω τη μπάλα και τις προπονήσεις. Μπορεί να ακολουθήσω προπονήσεις με κάποια ομάδα για να καλυτερεύσω. Οι προπονήσεις κάνουν τον τερματοφύλακα καλύτερο και οι αγώνες πιο έμπειρο. Θέλω να γίνω καλύτερος και να έχω πολύ καλές εμφανίσεις τη νέα σεζόν.

Ποια είναι η εικόνα που έχεις για την Α΄ και τη Β΄ Κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου;
Δε γνωρίζω πολλά πράγματα γιατί εδώ είμαι φοιτητής όπως είπα. Από όσα βλέπω και διαβάζω, γνωρίζω ότι φαβορί στην Α΄ Κατηγορία είναι ο Όμηρος και ο Ναυπακτιακός. Δεν είναι οι ομάδες που περίμενα, αλλά είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και βλέπουμε εναλλαγές στις θέσεις. Είδαμε ότι ο Κεραυνός Γαβαλούς ήταν για μεγάλο διάστημα στην κορυφή και τώρα έχει υποχωρήσει και ο Όμηρος που ήταν χαμηλά τώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση και κυνηγάει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Στη Β΄ Κατηγορία θα μιλήσω για το 2ο Όμιλο που γνωρίζω τις ομάδες και θα πω και για τη Φλόγα Παλαιομάνινας που με τις μεταγραφές που έχει κάνει είναι φαβορί. Στον Όμιλο που αγωνίζεται ο Θέρμιος Απόλλων υπάρχουν αρκετά καλές ομάδες. Ομάδες που ανταγωνίζονται για την πρώτη θέση. Είναι ο Θέρμιος Απόλλων, ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου, ο Κεραυνός Μυρτιάς, η Θύελλα Παραβόλας, η Ένωση Αγίου Δημητρίου και ο ΠΑΟ Καλυβίων. Φαβορί θεωρώ τον Απόλλωνα και το Παναιτώλιο που είναι στον πόντο.

Και η άποψή σου για την κατηγορία σας ποια είναι;
Μιλώντας για τον Όμιλό μας θα σου πω πως αυτό που περιμέναμε εμείς σαν ομάδα ήταν να βγούμε πρωταθλητές. Και με τους παίκτες που είχαμε το περίμενα κι εγώ αυτό, χωρίς να έχω δει τις άλλες ομάδες. Για τις ομάδες που ακολουθούν πιστεύω πως οι δύο Ακαδημίες, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι στα μπαράζ. Η Ναύπακτος πιστεύω πως θα τερματίσει στην τρίτη θέση, γιατί έχει νεαρά παιδιά που είναι καλοί παίκτες και κυκλοφορούν πολύ καλά τη μπάλα. Τους είδα στο μεταξύ μας παιχνίδι όπου χάναμε 2-0 στο ημίχρονο και ισοφαρίσαμε τελικά. Έπαιζαν με τη μπάλα κάτω, είχαν συστήματα και είναι η μοναδική ομάδα που έπαιξε εναντίον μας και είχε πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας. Νομίζω πως δουλέψανε σωστά πάνω σε αυτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου