Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Το fair play της χρονιάς




  Το ποδόσφαιρο έχει κανόνες. Γραμμένους και άγραφους. Η μεγαλύτερηποδοσφαιρική κουβένται όσον αφορά τους άγραφους κανόνες είναι για την τήρηση του fair play.
Στο χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά και την Α.Ε. Οινιαδών η μη τήρηση του fair play έδωσε στη γηπεδούχο ομάδα το προβάδισμα στο 76ο λεπτό. Οι ισορροπίες άλλαξαν και αριθμητικά καθώς ο τερματοφύλακας της Α.Ε. Οινιαδών αποβλήθηκε και όλα έδειχναν ότι ο Αλικυρναϊκός μπορεί να πάρει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και να είναι μόνος πρώτος στην κορυφή.
Οι παίκτες όμως και ο προπονητής δε σκέφτηκαν σε καμία περίπτωση το γεγονός αυτό. Ο αρχηγός Γιώργος Τριφιάτης και οι συμπαίκτες του μετέφεραν στον προπονητή Σταμάτη Σαρρή την απόφασή τους να δώσουν πίσω το γκολ. Ο Σταμάτης Σαρρής έδωσε λοιπόν  εντολή στους παίκτες του να αμυνθούν παθητικά και η Α.Ε. Οινιαδών έφτασε στην ισοφάριση με το 1 - 1 να είναι το τελικό σκορ. Η νίκη δεν ήρθε, όμως για το Σταμάτη Σαρρή και τους παίκτες του, δεν αποτελεί σίγουρα αυτοσκοπό. Ο νεαρός τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του Αλικυρναϊκού  απέδειξαν πως στο ποδόσφαιρο δε μετράει μόνο το αποτέλεσμα και πως η νίκη με κάθε τίμημα δεν είναι αυτό που επιθυμεί στο ποδόσφαιρο. Η χθεσινή του κίνηση σε κάθε περίπτωση είναι άξια αναφοράς και σχολιασμού και δείχνει πως οι αξίες είναι αυτές που είναι ανίκητες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου